luni, 4 iunie 2007

Comando-ul fripturistilor

Am fost azi la o conferintza de presa cu Peter Solberg, campionul mondial la raliu WRC. Locatie mishto, organizare calumea, Peter foarte vesel si cu gura mare. Dupa prezentare si intrebari, mancare. Somon, pui, chiftele, prajituri, bunatati, ce mai. Ei bine la un moment dat printre ziaristii care infulecau de zor au aparut, nu se stie de unde, doi batranei.
http://www.costumesandprops.com/specialeffects.htm

Mergeau cu pasi mici, sa nu cada, dar mancau cu inghitituri mari, sa nu piarda pitt-stopul urmator, pentru refill. La final, retrasi la o masa in colt, admirau cu ochii mari ceasurile flashy impartite de organizatori. Sa le stea inima in loc, nu alta. Au plecat printre ultimii, dupa ce s-au asigurat ca nu mai e nimic de consumat.

Ccolegii de breasla ii cunosc pe fripturistii batrani care vaneaza conferintze, sunt bine organizati, se anunta reciproc si se prezinta rapid acolo unde e rost de papa. Un amic din presa a scris un reportaj despre ei, cu nume si prenume. L-a dat in judecata unul dintre falsii ziaristi, care insa a pierdut procesul, desi a fluturat vreo 10 legitimatii de presa de la ziare de apartament. In fine, nici nu iti vine sa ii dai afara, ca nu fac rau nimanui si mananca si ei bine din cand in cand.

Mosii astia ar fi o buna reclama pentru fondurile de pensii.

PS: Tipu' din poza nu e Solberg. Desi daca ar fi, nu i-ar pasa.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bravo taica, bine spus. Si eu ma loveam de ei cand mergeam la conferintele de presa. Se repezeau sa manance ei primii si cand te luai de ei, se uitau urat la tine. Asta e.