vineri, 18 mai 2007

Ba pe ma-ta. (nu sunt vulgar, e despre un subiect de examen)

Cand am inceput sa iau meditatii pentru admiterea la facultate, profa de romana m-a intrebat: Unde dai, la Cluj sau la Bucuresti ? Pai de ce ? intreb eu. De-aia, zice ea, ca profesorii de la cele doua centre universitare nu se inteleg asupra unor chestii din gramatica si eu trebuie sa stiu ce sa te invatz. Erau si carti, editate de specialisti clujeni sau bucuresteni, trebuia sa am grija ce cumpar, sa nu invatz "prostii", ca ma depunctau la admitere.

Timpul a trecut, am terminat facultatea iar acum, dupa vreo 10 ani de la dialogul meu cu profa, scandal in educatie. Ma-ta este interpretat diferit de specialistii ministerului si de profesorii de scoala generala, dupa ce elevilor li sa cerut sa-l analizeze pe ma-ta la un examem. Este un cuvant, sau sunt doua ?

Nimeni nu stie exact, dar toata lumea are o parere. Acum este circ la Realitatea, nishte doamne (specialiste de la minister) se cearta si se contrazic si vorbesc una peste alta despre programa scolara... Este prezenta si MMV (Melania Mandas Vergu).

Gramatica limbii romane este (inca) varza, avem si aici factiuni si grupari. Avem si o Academie, cu academicieni in ea, insa avem mai multe limbi romane.

George Pruteanu, fii presedintele nostru. Daca te suspenda cineva, promitem ca te votam la loc.

Niciun comentariu: