joi, 6 august 2009

La pensiune ca la pensie.

Ne babim. O fi criza, stresul, economia, nu stiu. Ce-i mania asta cu linistea, iarba verde si relaxarea ? Astea sunt bune la 72 de ani, cand faci pipi din 2 in 2 ore si dureaza 3 minute sa ridici un servetel de pe jos. Sau cand ai 24 si esti cu prietena la munte si... stii tu.

Despre ce este vorba.

Ajung din intamplare la o pensiune in creierii dealurilor, pe langa Sighisoara. Rustic, curat, papa bun. Mini-zoo in fundul curtii cu cerb si iepuri. Ei si ? Cum adica "ei si "? Era liniste. Izolat. In padure. Te tampeai. Eu, cu copilul de 1 an. Si cu nevasta. Care n-are stare o secunda (copilul, da' nici...). Nu tu trasee prin padure ca e prea mic. Nu tu stat linistit la cabana ca mori de plictiseala. Ne-am uitat la cerb si el la noi, am hranit cu iarba un magar, am jucat badminton pana n-am mai avut suflu (10 minute) si a doua zi la 7:00, valea.

Propun asa: pe langa margarete pensiunile sa aiba si alti indici de clasificare, precum copane, lumanari si suzete.

De exemplu: Hanul Danes in padure la cuca macaii. 5 margarete (confort super), 4 copane (se mananca bine), 5 lumanari (perfect pentru aburit gagica), 1 suzeta (nu veniti cu copii, vi se urca in cap dupa ce se plictisesc de cerb).

Optional se pot adauga "bocancul" (trasee alpine), "sutienul" (conditii de plaja), "pestele " (conditii de pescuit), "maieul patat" (densitatea de manelisti) . Si "macacul pitic", daca are mini-zoo.

Niciun comentariu: