marți, 25 noiembrie 2008

Candidatii din colegiul meu, prezentati la Thinkpolis.

E un site unde poti cunoaste candidatii din colegiul tau. Am incercat si eu, pentru ca vreau sa stiu de ce votez uninominal anu asta. Uite ce am aflat.

Nedelcu Mariana. PD-L. A fost institutor (?) si apoi profesor consilier la nishte scoli de cartier. Vrea sa o votez pentru ca sustine reformarea sistemului educational (not again, si tu Mariana ? ideea e batrana, proasta si nefericita). O cititoare de pe thinkpolis.com o critica pentru ca nu a venit la o intalnire promisa electoratului. Scandalizata Mariana Nedelcu scrie un ditamai raspuns cu majuscule, parca o si vad cu parul valvoi, spune rastit ca e atac la persoana, dupa care isi cere scuze.

Cornel Pieptea. PNL. Tanar. Locuieste in Militari si "desi putea sa plece de aici, a ales sa ramana pentru oamenii de aici pentru ca se simte dator comunitatii de aici." Gaunos, fals, patetic, dati-mi repede o lamaie, la faza asta as inchide telefonul. Mai spune ca din 2004 a fost consilier local si director la ADP S6. Iata deci motiv bun de a ramane in Militari: in anii buni, de acumulare, a avut serviciul in zona.

Dan Alexandrescu. PSD. Nascut in '44. Fatza de tiranozaur, se prezinta vag-aburitor. E cercetator intr-un domeniu neprecizat, este director al unui organism neprecizat de certificare produse (asta spune multe), are comunicari stiintifice neprecizate, brevete de inventie evident neprecizate. In rest, nimic. Ce vrea, de ce, de cand, cum vrea ? Deci un nene in varsta cu functii titluri si atat. No, thanks.

Anisoara Toader. UDMR. Si atat pe site. What ? Imi plac multi unguri pentru simtul lor gospodaresc, aproape ca i-as vota pe unii, dar Toader nu e ungur si nu stiu nimic despre simtul ei gospodaresc.

Mai este si Vili de la PNG-CD, sa fim seriosi.

AJUTOR !!!!!!!!!!!! Eu cu cine votez ?

joi, 20 noiembrie 2008

Loganul imobiliar

Cererea de locuinte este mare. Oferta de second hand este fixa (nu se pot importa apartamente, ca masinile). Oferta de nou este prohibitiva: complexuri in locatii centrale, semi centrale sau in nordul Capitalei. Pretul - urias (aproape tot ce depaseste 100 mii euro este urias, daca e apartament la bloc). Spunea un dezvoltator: Cum, dar noi avem un pret foarte bun, 1200 Euro/mp, deci e ieftin la noi ! Doar ca vindea apartamente de 140 mp. In blocuri de 8 etaje, ca sa merite. Sa merite, adica sa aiba un profit de 50%.

De ce nu se pot construi blocuri comparabile cu cele comuniste ca suprafete, ca numar de etaje, ca localizare, doar ca noi ? De ce nu construiest dezvoltatorii nishte Loganuri imobiliare ? Adica blocuri cu apartamente decente, curate, functionale si accesibile ca pret ? (a nu se aminti aici de ANL, ala e un smen de stat)

Acum nu ar fi blocurile de lux nevandute.

vineri, 14 noiembrie 2008

Daca n-avem de ales, cu placere.

„Suntem într-o relaţie de interdependenţă pozitivă cu Rusia din punct de vedere energetic“ spunea deunazi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Adica suntem legati de rusi, nu avem ce face, hai sa spunem atunci ca ne si place. Doar ca rusii au gazul si taraba cu robinete la ei in curte, in timp ce Europa nu are decat banii din portofel.

Daca rusii nu au cui sa vanda, la extrem se pot descurca precum orice tara fara gaz, exemple de succes sunt multe.
Dar daca Europa nu mai are de unde sa-si ia peste jumatate din necesar, furnizat acum de rusi, a pus-o ca sa ma exprim eufemistic.

Interdependenta pozitiva. Da, pozitiva pentru Rusia poate.

Retail: comunism infloritor vs. capitalism pe butuci

Daca in Romania crancena a anilor 80 nu se gasea nimic, in America anului 2008 se gasesc de toate. In aceasta perioada insa cele doua lumi au ceva in comun. Un studiu citat de Business Week arata ca din cauza bugetelor reduse si a concedierilor, mosul le va aduce copiilor sosete, in locul unei console Xbox. O profesoara le-a povestit jurnalistilor americani cum cheltuia ea cate 1,000 de dolari pentru cadouri care umpleau jumatate din camera. In acest an insa in loc de iPod-uri, cei trei copii ai ei vor primi imbracaminte. Sectorul hainelor pentru copii este unul din putinele care asteapta incasari ceva mai bune de Craciun. Supravietuirea unor lanturi de magazine din Statele Unite este pusa la indoiala de scaderile vanzarilor la retailerii in Octombrie. Asta inseamna ca SUA vor avea cel mai slab sezon de Craciun din ultimele decenii, potrivit analistilor citati acum cateva zile de New York Times. Au fost lovite atat magazinele de lux care vand o rochie cu 5,000 de dolari cat si magazinele care ofera haine cu 18 dolari pachetul. Ceea ce arata ca toate clasele de consumatori prefera sa isi tina portofelele inchise, chiar daca din motive diferite. Scaderile variaza intre 16 si 28 de procente, iar principalul motiv este, potrivit New York Times, perspectiva neagra a pietei muncii. Chiar si cei care au joburi sigure fac economii cand afla ca prieteni si rude apropiate au fost dati afara de la serviciu. Partea buna ar fi ca magazinele fac reduceri importante de preturi pentru a-si vinde marfa, iar hainele pentru copii se cumpara in continuare. Mos Gerila al anilor 80 seamana izbitor cu Santa anului 2008.

miercuri, 5 noiembrie 2008

Political correctness. Noutati.

Bald - comb-free
Cannibalism - Intra-Species Dining
Censorship - Selective Speech
Coward - Challenge Challenged
Cowboys - bovine control officers
Fat - horizontally challenged.
Fat - person of substance
Frog - amphibian American
Garbage Man - sanitation engineer
Ghetto / Barrio - Ethnically Homogenous Area
Having PMS - cyclically challenged
Homeless - outdoor urban dwellers
Homeless - residentially flexible
Homelessness - Mortgage-Free Living
Housewife - domestic engineer
Hunter - Bambi Butcher
Insane People - Mental Explorers
Janitor - sanitation engineer
Loser - uniquely fortuned individual on an alternative career path
Not with somebody at the moment - romantically challenged
Prostitute - sex care provider
Shoplifter - Cost-of-Living Adjustment Specialist
Stupid - differently-brained
Ugly - Cosmetically different.
Vomiting - Unplanned Reexamination of Recent Food Choices
White American - racially challenged
Wife - unpaid sex slave

Victoria lui Obama: Trei lectii pentru afaceri

Este titlul unui articol din Business Week care spune in mai multe cuvinte ca victoria lui Obama s-a bazat pe trei lucruri:
-o viziune clara,
-si-a facut treaba curat, fara multe greseli
-are prieteni sus-pusi.

Dar politicienii nostri pe ce se bazeaza ?
Oare ce viziune are candidatul care taraie o boxa prin Bucuresti, din care se aude mega-hitul "Doamne ocroteste-i pe romani" ?
Sinceritatea, probabil.
Laser, frate.

Un negru la Casa Alba

Eduard are dovada ca in America este mai multa democratie decat in Rusia - Rusia nu are inca in presedinte negru.

Acum ca americanii au trecut peste prostiile cu rasa si si-au tras presedinte negru, ma intreb: pe cand un presedinte ungur in Romania ?

Inca ceva. Citind prin ziarele americane, am gasit cam peste tot formula corecta politic "african-american president", numai Business Week scrie "black president". Cred ca si asta arata ca au scapat de obsesiile vechi, iar acum e din nou OK sa numesti negrul... negru.