luni, 26 noiembrie 2007

Puterea lui "STIU CINE ESTI"

STIU CINE ESTI.
Poate ca unii mai cred ca replica asta, modul asta de a gandi apartine unor vremuri trecute, unor oameni terminati. Că apartine unor fosti securisti, unor fosti militieni, unor batrani comunisti care faceau legea la bloc cu argumentul suprem "stiu cine esti". Ei bine, nu.
Am aflat ieri ca exista si tineri imbracati cu gust, care au masini peste medie, care dupa toate aparentele au avut acces la o cultura urbana de oarece nivel dar care gandesc si actioneaza dupa tiparul de mai sus.

E vorba de oameni care care atunci cand parchezi in dreptul garajului lor pe o strada ticsita, avand bunul simt sa lasi loc de trecere pentru garaj, pietoni si soferi, SCOT DOUA MASINI din garaj (probabil cu participarea unui vecin) si o blocheaza pe a ta, spunand ca le-ai blocat accesul.

Oameni care apoi pandesc la geam (cam asa) asteptand sa imi termin vizita in zona si ma intreaba de la etaj daca am loc sa urc in masina.

Oameni care au iesit apoi sa ma informeze CA STIU CINE SUNT SI UNDE LOCUIESC. Dupa care au rostit numele proprietarului masinii si adresa mea de domiciliu.

HOPAAAA.

Deci acest om obtine cand vrea date personale din baza de date a Politiei Rutiere. Deci este politist sau are legaturi profesionale/personale cu oameni din Politia Rutiera.

Un lucru este clar: cineva a incalcat legea care protejeaza informatiile cu caracter privat.

Printre altele, legea asta spune ca duminica seara cand stai acasa in slapi si pandesti parcarea impreuna cu prietena ta, nimeni nu are voie sa iti spuna unde locuieste proprietarul masinii care te streseaza. Nimeni nu are voie sa iti dea informatiile personale ale cuiva, pe care sa le folosesti in interes propriu in fata blocului.

Niciun comentariu: