vineri, 11 iulie 2008

Rectori fara coa..e, studenti fara miza




"Puţinii rectori care ar fi tentaţi să reintroducă examenul de admitere spun însă că, dacă fac acest lucru, rămân fără candidaţi, care se vor orienta către instituţiile ce le permit un acces facil la studii universitare, respectiv către cele care ţin cont la admitere numai de mediile de la Bacalaureat şi de cele din anii de liceu" scrie EVZ.


Rectorii astia recunosc involuntar ca ei conduc niste institutii ratate. Facultatile lor nu sunt atat de tari incat sa treaca de propriul examen de admitere cu destui studenti acceptati. Si tot rectorii arata cum sta treaba cu studentul de azi: un tanar care vrea o diploma respectabila dar obtinuta cat mai usor. Daca se poate, fara examen, cu profesori de treaba, cu referate copy paste. Pe baza unui bac cu fonduri de protocol, casti in urechi si manuale pe sub masa. Nici macar nu e vina lor.

Vreau sa vad rectorul care are coa..ele sa poata spune: introduc examen de admitere, pentru ca universitatea mea este atat de buna incat se vor bate multi sa imi devina studenti.
Vreau sa vad studentul care (chiar impins de parinti) spune ca dupa bac, invata in continuare pentru admitere, ca nu vrea sa faca o facultate de rah..t, la care se intra doar pe nota data de profesorii de liceu.
Vreau cam multe, nu ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

n-aş zice că vrei cam multe. din obligaţie? hmm.. nu ştiu cât de bine ar fi pe termen lung. părerea mea e că înveţi din proprie iniţiativă pentru admitere din pasiune pentru chestiunea respectivă, când ştii că asta vrei şi merită, pentru că îţi face plăcere. dar e mai comfortabilă şederea într-o mediocritate călduţă decât munca pentru un vis. if any. mediocritatea călduţă include şi urmarea unei alegeri făcute de altcineva în lipsă de una proprie. right? şi mulţi mai sunt..